SLA has designed a courtyard with curvy, bodily shapes which contrasts the edgy appearance of the building. It has the rounded shapes of a painter’s palette. But instead of paint, the substance of the colours consists of different kinds of vegetation in altering heights. As a cornucopia of colours and changing foliage the courtyard garden becomes a big splash of Nature in the middle of the building, creating a completely new sense of place. The framing of the different floral fragments generates with the shifting heights a dynamic and unified whole. And the multiple organic typologies conceive various spaces and modes of use while the courtyard with its changing texture becomes a changeable sensory experience.

Location: Christianshavn, Copenhagen, Denmark
Client: AB Lagkagehuset
Team: Stig L. Andersson, Ulla Hornsyld, Rikke Geertsen, Hanne Bruun Møller
Design phase: 2007
Construction: 2008
Area: 550 m2


Leave a comment!

:

:




Explore

  • Products by Bellitalia


    www.bellitalia.net


    List Your Products

    Landezine Newsletter

    Best of Global Landscape Architecture in Your Mailbox
    Twice per month!