Roman Quarry Redesign

AllesWirdGut Architektur: It is difficult to realize that this impressive scenery which is characterised by precise schnittkanten, exactly worked surfaces and well-advised subtraction of the ground is only a byproduct of mining resources a long time ago. Further more it seems that the two Japanese guys from the Sculpture Symposium, who have created the “Japanese Channel” by hurting the compact rock in an nearly impossibly precise way, might have transformed the meadow from Burgenland, which is called the “Austrian Grand Canyon” in the same way.

That’s why it seems logical to take the “Japanese Channel” and its principals as a method and role model for a redesign , which is more likely seen as a continuation of this sculptor art work.

-Precisement: clear and simple language of shapes
-Reduction: reflexion to the essential
-Subtraction: adding via taking out

Design: AllesWirdGut Architektur
Project: Redesign of the Roman Quarry disposed Opera Festivals
Location: St. Margarethen /Austria
Client: Fürst Esterházy Familienprivatstiftung
Competition: 2005
Start of construction: 12/2006
Completion: 05/2008
Gross floor area: 5.580m²
Outdoor spaces: 4.430m²
All photographs: Hertha Hurnaus




AREA Urban Furniture

Landezine Weekly in Your Inbox?

  • FEATURED MANUFACTURER: AREA
    NARCISSE litter bin
    BABYLONE post
    MARGUERITE litter bin
    CAMBRIDGE tree grilles
    MONTREAL bench and chair
    DENVER wood bench and chair
    VANCOUVER bench and chair
    MIAMI bench and chair
    ZENITH bollard
    ANTARES cycle parking
    LISBONNE bench
    ATLANTA bench