Carve: The playground consists of an ascending ring that is both a curving route to the slide, as a two-sided climbable boundary. The vertical outer wall is made of strips of wood with perforations and round climbing holds. The ring encloses an inner area with blue undulating playing slopes and a sandpit. Several passages lead to and from this inner area and offer their own seating and playing possibilities. The privacy of this inner play area offers a secluded spot for children who have difficulties keeping up in the big open spaces. The wooden wall with horizontal climbing routes and steep slopes create playing possibilities that each child, depending on his own skills, can use in different ways. Inside, around and on the ring is wide space for challenging active games, repetitive movement games (turning, sliding, jumping and swinging), construction play (sand) and for fantasy games (tunnels, platforms, shelters).

Landscape Architects: Carve
Location: the Hague, Netherlands
Construction: 2010
Client: stadsdeel Escamp, gemeente Den Haag