Lillefjord Rest-stop

Pushak: The rest area in Lillefjord has all service functions for serving road-loving tourists, but also marks the beginning of a walk up the valley. The walkway replaces an older bridge, leading from the parking lot and across Fosseelva, to the path and the green lush carpet of heather covering the river plain. The bridge is carried by a prefabricated steelworks. Both steel construction, wall ducts and benches and roof roofing are maintenance-free.

Design: Pushak
Location: Måsøy Municipality, Finnmark
Function: Rest area and walkway
Type of contract: Main contract
Project Phases: All
Status: Completed 2006
Client: Norwegian Road Administration / National Tourist Routes
Project is a part of a ‘National tourist routes‘ project.

1 Comment
  • Martin 01.27.16

    I really love this! U have a small mistake. In the last sentence – people ARE going to sit or lean. Amazing work and a lovely article ! 🙂



Leave a comment!

:

:




Explore

  • Let's meet in Switzerland!

    LILA 2019 — Landscape Lectures

    20 September — Sicli Pavilion — Geneva — Switzerland

    With LILA — Landezine International Landscape Award Winners: Straub Thurmayr / Studio Basta / Change Studio / West 8 / Batlle i Roig / Bureau B+B / Studio Vulkan / Georges Descombes / Catherine Mosbach

    See Programme

    Landezine Newsletter

    Best of Global Landscape Architecture in Your Mailbox
    Twice per month!