The Zürichhorn Playground

Vetschpartner Landschaftsarchitekten: The newly designed playground classified as a peripheral space in the existing structure of the Zurichhorn. The result is an atmospheric place for children and adults, where the senses are stimulated through play. The playground is framed by a fine meshed fence, which continues to Bellerivestreet into a bamboo grove. To the Road side increases a varied, curved wall, as noise abatement measure, the quality of stay. It is equipped with various climbing. The surface of the entire play area appears similar to a beach as a sandy base. An atmospheric silhouette is created by shades of the loosely-placed trees. The square is divided into two levels. The upper level serves as the seat edge and divides the playing area. The lower level is a game framework with modular interchangeable elements, such as swing, hanging toy and slide. A colored water play is the attraction of the interactive animated game play side. Next to it is a large sandbox with different rocks arranged.


Landscape Architecture: Vetschpartner Landschaftsarchitekten AG, Zurich
Location: Zurich, Switzerland
Planner: APT Ingenieure GmbH , Zurich
Commissioned by: City of Zurich (Grün Stadt Zürich) Area 4 700 m2 Period of design 2005 Implementation period 2008