Rehwaldt Landschaftsarchitekten: The imposing scenery of the park ‘Großer Garten’ is used as a visual extension of the zoo and so gives the giraffe bawn the impression of vastness. In elongation of the existing visitor ways there are headlands extending in the outdoor enclosure. That way the visitor gets the impression of being among the animals. The several zones of the bawn are assigned with topics like savannah, water hole or scrubland to show the giraffes in their natural habitat. A scout-tree gives the opportunity to watch the animals at eye level. For those who promenade in the park ‘Großer Garten’ the old zoo entrance is revived to the new “Zoo window”. There are small keyholes in the portal where you ca look through and get appetite of a visit in the ‘Zoo Dresden’.

Design: Rehwaldt Landschaftsarchitekten with Heinle, Wischer und Partner. Dresden
Location: Dresden / Germany
Area: 0,35 ha, Budget: 0,7 Mio EUR
Competition: 2007, 1st Prize, Completion: 2008
Client: Zoo Dresden GmbH