Las Arenas Square

Javier Pérez (ACXT): The aim of this proposal is to achieve a successful link between the two squares belonging to two different neighborhoods. They used to be separated by a railway line. The construction of the Bilbao underground eliminated this physical barrier but a psychological division still remains. Reunite two neighborhoods, two spaces, two squares: down on the ground, up in the sky.

Architect: Javier Pérez (ACXT)
Location: Getxo / Vizcaya / Spain
Client: AYTO. DE GETXO
Area: 22,000 m2
Date: 1998 – 1999
Functions carried out:
• Architecture, structure and installations design
• Site Supervision
Winners in the concept design competition


Leave a comment!

:

:




Explore

  • Let's meet in Switzerland!

    LILA 2019 — Landscape Lectures

    20 September — Sicli Pavilion — Geneva — Switzerland

    With LILA — Landezine International Landscape Award Winners: Straub Thurmayr / Studio Basta / Change Studio / West 8 / Batlle i Roig / Bureau B+B / Studio Vulkan / Georges Descombes / Catherine Mosbach

    See Programme

    Landezine Newsletter

    Best of Global Landscape Architecture in Your Mailbox
    Twice per month!