Box Hill Gardens

ASPECT Studios: ASPECT Studios was commissioned by the City of Whitehorse to create an innovative space with a diverse array of recreation activities and events within the historic and well-loved gardens of Box Hill Gardens. A key feature of the space is the recycling of the former tennis court club building. Part of the clubhouse has been retained and reused as seating platforms overlooking the playing surfaces. A new toilet block sits behind the rebound-wall providing amenity to all park users. The site functions as both community space and courts for multiple sport and recreation activities. A dynamic and engaging super graphic defines the play areas and creates an iconic and playful destination for the growing community. A 1km long path for walking and running will be added to the space in the near future. The path will circumnavigate the gardens, with the start and finish lines dovetailing into the Multi-purpose area.

Team: ASPECT Studios (lead consultant), NMBW Architecture, GTA Consultants, Form Structures, Martin Butcher Lighting Design
Client: Whitehorse City Council
Location: Box Hill Gardens, Melbourne VIC
Scope: Concept Design, Design Development, Tender Documentation, Construction
Project cost: 1.4 million
Photographer: Andrew Lloyd

Landezine is independent and run by two-man-editorial. If you like what we do, buy us a coffee per month via Patreon and support our plan to expand and improve!

Keep in touch!




Landezine - Society for Promotion of Landscape Architecture
+386 40 81 40 04
info (at) landezine.com

© Landezine 2009-2017. All rights reserved. All photos, plans and renders of projects on Landezine are property of a photographer or landscape architects mentioned within a specific project presentation.

Developer: proxima.si