Perreux River Banks

BASE: The city of Perreux-sur-Marne has rethought its entire relation to its river, considering it as a major environmental, social, urban and political issue. The project aims at bringing back both the people and other species of plants and animals to the banks of the river Marne, by softening the water and urban edges. Concrete protections are turned into vegetal engeneering, and overflood is accepted, widening the spectrum of environements. For unknown and ancient reasons, once the banks get confortable (shadows, plants, adapted ground floor, lighting and furniture), people are irrationally attracted by water and start changing their way of life, and their relation to the city.

Contractor: Ville du Perreux-sur-Marne
BASE landscape designer mandatory + Champalbert
Location: Perreux-sur-Marne / France
Budget: 2,2 M€
Surface: 7600 m²
Completion: 2011 and 2013 (two phases)

Landezine is independent and run by two-man-editorial. If you like what we do, buy us a coffee per month via Patreon and support our plan to expand and improve!

Keep in touch!




Landezine - Society for Promotion of Landscape Architecture
+386 40 81 40 04
info (at) landezine.com

© Landezine 2009-2017. All rights reserved. All photos, plans and renders of projects on Landezine are property of a photographer or landscape architects mentioned within a specific project presentation.

Developer: proxima.si