Brown Hart Gardens

Brown Hart Gardens, designed by BDP on behalf of Grosvenor is a historically sensitive elevated public square on top of the roof of a Grade II listed substation. A new accessible stair and glazed platform lift draws shoppers and tourists toward the new destination, and offers a relaxing contemplative environment away from the nearby crowds of Oxford Street. People and plants are key to the rejuvenation of the space. Reconfigurable bespoke planters and furniture create a flexible space that provides for a wide variety of uses, and the new cafe integrates seamlessly with the landscape environment allowing use all year round.

Project Name: Brown Hart Gardens
Location: Mayfair, London, UK
Designers: BDP masterplanning, architecture, landscape architecture & lighting designers
Images: © BDP/Sanna Fisher-Payne
Client: Grosvenor
Construction cost: £3.2m
Year Completed: 2013
Awards: London Planning Awards (Winner: Best New Public Space) 2014
Civic Trust Award (Regional Finalist) 2014
New London Award (Commendation) 2014
RICS Regional Award (Finalist) 2014


Leave a comment!

:

:




LILA-Call-2019-02

Explore

  • Landezine Newsletter

    Best of Global Landscape Architecture in Your Mailbox
    Twice per month!