CHUM Research Center

NIPPAYSAGE: A LEED landscape project proposed for the public plaza of the CHUM research center which includes an adventure playground for on-call daycare service. The concept is to plant densely in order to amplify volume through a thick plantation of trees and ground covers within a controlled framework. The adventure playground is inserted within the heavily planted zone. The purpose for the program is to create a diverse landscape that will reduce the heat island effect and increase biodiversity.

Data

Project: CHUM Research Center
Client: Consortium Pomerleau Verreault
Landscape Architects: NIPPAYSAGE
Team: Michel Langevin, Mélanie Mignault, Josée Labelle, Mathieu Casavant, Sylvain Lenoir, Emilie Bertrand-Villemure, Claude Cournoyer, Georges-Étienne Parent, Johanna Ballhaus, Mélanie Pelchat, Benjamin Deshaies, Catherine Blain.
Collaboration: Les Architectes du CR CHUM
Location: Montreal (Quebec), Canada
Year of construction: 2011
Status: Built
Image credits: photography by Steve Montpetit, drawing by NIPPAYSAGE