Grønnegården – Herning High School

Schønherr: The garden project has been built around a single geometrical form and a rectangular lawn which connects to the various manifestations of the buildings and allows the user to peacefully enjoy the surroundings. In the grass, a concrete landscape made of cast-in-place concrete has been created. The ‘landscape’ consists of asymmetrical shapes which rise and fall in order to create sitting, study, and relaxation areas. Mountain pine and Siberian birch are placed all over the garden in order to provide it with a green sense of nature and space all year round. The trunks of the trees add a subtle and poetic interaction with the natural light and shadows of the garden.

Data

Client / entity: Herning Gymnasium
Client Advisors : Niels Christian Nielsen, Ramboll
Building Architect : CUBO Architects
Engineer: CC Contractor
Other collaborators: HJ Lauritzen
Artistic decoration: Schønherr
Contractor: CC Contractor
Price: Herning City Council Building award 2015
Status: Realized 2014
Area: 2500 M²
Cost of construction landscape: 600k euros

Landezine is independent and run by two-man-editorial. If you like what we do, buy us a coffee per month via Patreon and support our plan to expand and improve!

Keep in touch!




Landezine - Society for Promotion of Landscape Architecture
+386 40 81 40 04
info (at) landezine.com

© Landezine 2009-2017. All rights reserved. All photos, plans and renders of projects on Landezine are property of a photographer or landscape architects mentioned within a specific project presentation.

Developer: proxima.si