Navitas Harbour Front

Marianne Levinsen Landskab: The project creates an outdoor space surrounding the building of Navitas, the Engineering and Technical Engineering School in Aarhus, by inviting city life into the harbour. The dominant landscape element is the distinctive terraced platform along the harbour as well as the inner courtyards, which form green oases in the middle of the large building. The staircase to the water is created with large terraced steps, where edges and flat surfaces create various seating opportunities. Tall silver willow trees are planted on the stairway, conveying the scale between building and space, as well as offering shade and shelter. Silver willow trees enhance the very distinctive character of the place and the silver shades of the leaves capture the feeling of the experience of the shift between water and light. Trees are illuminated in the evening from below – and appear in the dark as light and shining clouds over the square.

Name of the Project: Navitas Harbour Front
Location: Aarhus, Denmark
Completion date: 2014
Area m2 / sq ft: 13000 m2 / 139930 sq ft
Photograph: Torben Petersen / Marianne Levinsen Landskab
Collaborators: Client: INCUBA, Engineering and Technical Engineering School
Lead consultant: Kjær & Richter, CCO

Landezine is independent and run by two-man-editorial. If you like what we do, buy us a coffee per month via Patreon and support our plan to expand and improve!

Keep in touch!




Landezine - Society for Promotion of Landscape Architecture
+386 40 81 40 04
info (at) landezine.com

© Landezine 2009-2017. All rights reserved. All photos, plans and renders of projects on Landezine are property of a photographer or landscape architects mentioned within a specific project presentation.

Developer: proxima.si