Atriums

10,226
16,065
6,847
24,123
13,551
26,807
13,455
20,506
26,661
8,516
7,660
SWA provided landscape architecture for Symantec’s new research and development complex in Chengdu, China. The design reinvigorated the formerly inactive area, linking the building program and connecting the site to the larger city. The scheme creates a “brocade” by weaving together the building and site programs, and forming an oasis amid the dense, urban location ...
38,427
A thick, dense and kind blanket, trimmed off to the necessary minimum, to transform a stark interior into a space for the people. The intervention takes place in the “Castillo de El Real de la Jara”, a fortress dating from the 14th century, located on the highest point of the hill right north of the village, in the county and Natural Park of the North Range of Sevilla ...
11,539
RMIT University has been progressively rebuilding its main city campus as part of a sustained transformation of both its building stock and its open spaces. Founded in 1885, RMIT occupies a pivotal location on the civic axis at the top end of Swanston Street in central Melbourne. Overtime RMIT has grown beyond a single city block and spread out to become an ad-hoc piece of the city.
17,605
The Treasury Courtyards between St. James Park and Whitehall occupies two roughly square cut outs that once served as light wells in the Treasury’s classic architectural form, the courtyards feature an east-west circulation route that that links to an interior central court. Within each courtyard the axis is intensified by a perpendicular movement, resulting in a cruciform framework that is then softened in plan.
17,547
The courtyard, a compact cube of approximately 30 x 30 x 30 metres, embodies a sense of sanctity. It has been created through the convalescence of various architectural facades that stand in stark contrast to one another in terms of material and topographical design. These surfaces complement the light shell limestone floor, which is home to a built-in water feature. The ever-changing light reflects in dynamic patterns against the facades, imbuing the space with theatrical movement.
15,476
The main idea of the project is to create an undulating green plinth stretching from facade to facade through the garden. The central concrete plateau takes the formal language of the general topography. The plateau and the accidental horizon generate various situations. Through the apertures one can sense the organic surface, giving the impression that the concrete plateau is suspended over the ground.
36,173
Wu Wei is a renovation project of two mansions and an adjoining old printworks in a well-being centre in Kortrijk. The site of 5000m² is a unique combination of hotel, restaurant, spa, seminar and meeting rooms. The project is located at the back of the station in the middle of a residential neighborhood of stately mansions and city gardens.
21,855