Corporate Garden

14,657
24,263
9,694
19,461
SWA provided landscape architecture for Symantec’s new research and development complex in Chengdu, China. The design reinvigorated the formerly inactive area, linking the building program and connecting the site to the larger city. The scheme creates a “brocade” by weaving together the building and site programs, and forming an oasis amid the dense, urban location ...
44,763
In the city of Bagsværd, North of Copenhagen, Novo Nordisk has erected its new corporate headquarter. The headquarter, which houses the company’s top management and 1.100 administrative staff, is located in a large, public park, designed by SLA Architects.
26,323
The Annenberg Center for Information Science and Technology at the California Institute of Technology provides a modern center for collaborative research and instruction in the disciplines of science and engineering. The facility represents the most recent of Caltech’s sustainability initiatives and is currently being evaluated for LEED Gold certification.
22,613
The Hollister Courthouse is located in an agricultural area near California’s Central Valley. The landscape design was inspired by the long, linear patterns of the local vernacular landscape. These patterns seem at once to be the essence of the modern and of the archaic, as can be seen in the context photos. They call to mind the fascination that American agricultural structures held for early modern architects such as Le Corbusier and Adolf Loos.
18,074
The SUNY Simons Center for Geometry and Physics focuses on mathematical physics and the underlying geometry of nature. The institution required Dirtworks, PC to create a setting that enhances interdisciplinary cooperation among resident researchers (specifically between the departments of physics and mathematics) and deepen an appreciation of the center's work for the larger university community.
24,800
"Linked only by small pathways at its entrances, the new retails appeared to be cut apart from public footpath by the ventilation void of the parking lots. Also, looking back from the street, from their eye level, pedestrians will only see the plinth of the building. Considering the mentioned conditions, we found that our main task should be the area outside the mall, and our main goal should be to improve the walking environment of the public instead."
32,197
Congratulations to Gustafson Guthrie Nichol for 2014 ASLA Award of excellence for their project Bill & Melinda Gates Foundation Campus. The 2014 Awards Jury comments: "It’s beautifully crafted, elegantly detailed and serves as a new model for an urban campus ... It has altered the way employees interact with the space"
22,385
Green Park, a business park near Reading, designed in the mid 1990s, is a National winner in the Civic Trust Awards 2014.  Place Design and Planning, a south London-based landscape architecture practice, has been responsible for the 195 acres landscape scheme and continues to develop it with the current owners, Oxford Properties, and Broadgate Estates, the facilities management company.
21,272
The site is situated amongst a tranquil neighbourhood of high-end residential area of Bangkok. The neighbourhood is the low density private housing with garden spaces. Introduction of this high density development in the area is quite a sensitive issue for the neighbours.
19,363
Where the PAMM building itself has been designed to express the raw material of concrete in its many forms, native plants have been chosen to display the raw materials of our landscape as complement and contrast to the geometric architecture of the building. Native trees, shrubs, groundcovers and vines spring from the ground plane in a vibrant counterpoint to more formal, hanging vertical green elements.
22,526
The former home of Bethlehem Steel, site of the EPA’s largest brownfield conversion plan in the nation, required further consideration to improve soil pH levels and storm water runoff in preparation for its new mixed-use tenants.
26,599
In 2010, Trop got a commission to design a garden for Pyne by Sansiri, a high-end condominium in Bangkok. As mentioned earlier, its location is just superb. Located right in the middle of busy urban district, just 5 mins walk from the city's biggest shopping malls, the plot is about the right size, 2,900 sqm.
55,786
The Kromhout Barracks is a public/private development which accommodates the Headquarters of the Royal Netherlands Army (CLAS), the Support Command (CDC) and several parts of the Defense Equipment Organisation (DMO) with more than 3,000 employees. Karres en Brands drew up the urban development plan ...
38,299
The new Novartis Campus transformed a 51-acre site beside the Rhine River from an industrial landscape flanked with old train tracks into a modern and largely pedestrian research and administrative campus filled with outdoor parks, greens, and large-scale art. It offers sanctuary for Novartis’ nearly 5,500 employees.
32,468
The HASSELL design for Palm Island was inspired by the city’s position at the convergence of the Yangtze and Jialing Rivers. It visually connects the reservoir and the lake; capitalising on the inherent qualities of the existing bodies of water and extending them to create a spectacular, uninterrupted waterscape and an inimitable dining experience.
39,249
When commissioned as designers for the new Physic Garden at Novartis Campus, Basel, Switzerland, the idea of trying to create a modern version of the medieval monastery garden intrigued us. It would add a depth of time to the place, as well as symbolic content: the monastery garden represents the very origin of pharmacy as a science and thus the activity of Novartis as a company.
46,994
The Rogers School is a new environmental magnet school that creates a vibrant community for learning on a remediated brownfield site. The design demonstrates ecological stewardship through its four prominent environmental demonstration components: a large intensive green roof for educational use; a rain garden ...
38,132
As well as a being a new public space in the town of Lyngby, the plaza is the new face of the company BRFkredit. As such it is designed to be inviting, calm, and modern. It is furnished with elements that in scale correspond to the new HQ and the larger neighboring buildings.
38,747
26,631
18,366